Víte, co je Tofu?

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím žádné hodnocení)
Loading...Loading...
co je tofu

Co je to vlastně tofu? Zjednodušeně se dá říct, že je to jakýsi sójový sýr nebo tvaroh. Jeho výroba je podobná právě sýru, jen se jako hlavní surovina používá sójové mléko, respektive sójový nápoj, který se získává ze sójových bobů.

Tofu je tedy ryze rostlinného původu, proto je vyhledáváno hlavně lidmi, kteří nejedí živočišnou stravu nebo se chtějí stravovat zdravě.

Historie

Sója pochází z Asie a podle čínské tradice sójové boby patřily mezi pět posvátných čínských plodin už za císaře Šeng-Nunga, který je zmiňoval již v roce 2838 př. n. l. ve svých rukopisech. Starověcí číňané dokázali vymyslet nepřeberné množství jídel ze sóji, například z namočených bobů vymačkávali tekutinu, která se pak používala jako alternativu čaje. Do Evropy tato potravina dorazila kolem 16. století a následně postupovala i do USA.

Tofu výrobky

V obchodě můžete narazit na velké množství příchutí tofu. Od přírodní, po uzené, česnekové, marinované, smažené, kořeněné a bylinkové. Prodávají se i například salámy, karbanátky, pomazánky či párečky.

Chci zdravý jídelníček

Hlavní vlastností tofu, je přejímání chutí v pokrmech a také vysoký obsah bílkovin. Tyto sójové bílkoviny jsou na rozdíl od luštěnin dobře stravitelné. Je ale nutné zmínit, že ačkoliv sójová bílkovina obsahuje velké množství bílkovin, které mají vhodné aminokyselinové složení s vysokým podílem esenciálních aminokyselin, je chudá na sirné aminokyseliny. Ty jsou obsaženy například ve vejcích. Další výhoda je i v tom, že neobsahuje nasycené mastné kyseliny a cholesterol. Na druhou stranu obsahuje prospěšné nenasycené mastné kyseliny, vlákninu, vitaminy B, minerální látky, vápník, železo a hořčík.

Jak se dá Tofu využít

Příprava tohoto pokrmu je nenáročná a velmi rychlá. Měkké tofu se hodí pro výrobu zálivek, omáček nebo i zmrzlin či koláčů. Pevné tofu pak lze nakládat, opékat na tuku, grilovat, udit nebo upéct. Pokud se rozhodnete pro přírodní tofu, lze ho různě marinovat. Jestliže si chcete ušetřit práci, použijte tofu ochucené.

 

Rubrika: Zdravá strava

Tagy: ,

 
 
Zpět na všechny články

Napsat komentář


*

Dejte nám Like :)

Začněte hubnout!

Vyplníte online formulář

Začněte vyplněním dvou políček online formuláře.

Zavoláme Vám a domluvíme se

Domluvíte si schůzku a termín na nejbližší pobočce.

Dostavíte se na pobočku

Individuální diagnostika a konzultace s naším výživovým poradcem.

Názory klientů

Dáša Stummerová

clientKolegyně v práci hezky zhubla, a když jsem dostala odvahu se jí zeptat, jak je to možné, přivedla mne její odpověď do NATURHOUSE v Liberci. Byla jsem nervózní, ale pan dietolog byl milý a pozitivní a pomohl mi vše překonat.

 
Podívejte se na naše video a zjistěte, jak konzultace v NATURHOUSE probíhá.
 
Objednejte se na konzultaci

Objednete se na konzultaci pomocí jednoduchého formuláře, který naleznete na stránkách. Začněte hubnout ještě dnes.

 
3 základní principy hubnutí
 
Naše metoda

Pořád nechcete uvěřit, že s námi můžete zhubnout až 8 kilo za měsíc? Přijďte se přesvědčit na jednu z 69ti poboček v celé ČR. Na základě analýzy těla vytvoříme individuální jídelníček, díky kterému začnete od prvního dne hubnout a nebudete mít hlad.

Zjistit více
Jak to funguje?

Kolik zhubnu a za jak dlouho? Kolik stojí konzultace v pobočce NATURHOUSE? Jakým způsobem hubnutí funguje? Je možné jíst zdravě a přitom chutně? Jak zjistím své BMI a co to vůbec znamená? To vše a mnohem víc Vám zodpovíme v sekci Jak to funguje?

Zjistit více
Vaše příběhy

Máme několik důkazů, že hubnutí s NATURHOUSE funguje. Přečtěte si příběhy lidí, kterým odborníci dokázali pomoct. Ať už zhubli 10 nebo 50 kilogramů, jedno je spojuje. Cítí se skvěle a fit, mají více energie a jsou zkrátka šťastní, že to dokázali.

Příběhy klientů