Překyselený organismus

Trpíte překyseleným organismem? Pak vězte, že se jedná o zdravotní problém, který není radno podceňovat. Za překyselení organismu si nejčastěji můžeme sami. Zamyslete se proto nad svou životosprávou, zařaďte do jídelníčku zásadité potraviny a omezte alkohol.
Ti, kteří trpí překyseleným organismem, považují tento stav za zcela normální. Po jídle si tak vždy vezmou léky a čekají, až nepříjemné pocity v břiše ustanou. Jenže opak je pravdou. Za překyselení organismu může špatná strava, málo pohybu či nadmíra stresu. Tyto faktory mohou za to, že dochází k acido-bazické nerovnováze v těle, čímž jsou vyvolány další zdravotní komplikace, jako je například osteoporóza a paradentóza.
To, zda máte překyselený organismus, snadno zjistíte z pH moči díky papírku, jehož hodnota by měla být kolem 7. Ovšem pozor, hodnota pH v krvi musí být v rozmezí od 7,35 do 7,44.
S překyselením organismu je spojeno mnoho nemocí
Vždy je nutné si uvědomit, že je pro naše zdraví velmi důležité, aby tělo bylo v rovnováze. Dochází-li k překyselení, je na čase přidat zásaditosti. Vhodné je se začít alespoň trochu hýbat a snažit se být v psychické pohodě.
Na překyselený organismus v žádném případě dlouhodobě neberte léky, raději do svého jídelníčku přidejte více zásadotvorných potravin a ve velké míře uberte těch kyselinotvorných. Ač se může na první pohled zdát změna jídelníčku jako banální, uvidíte, že brzy se zbavíte mnoha zdravotních problémů, a to ať už bolesti kloubů, častých infekcí, bolesti břicha či únavy.
Ovšem překyselení se může na našem těle projevovat i v podobě oslabené imunity, častého nadýmaní, pálení žáhy nebo ekzémů. To vše může vést až k cukrovce, autoimunitnímu onemocnění, různým alergiím a k rakovině.
Kyselinotvorné potraviny vyměňte za zásadotvorné
Pro své zdraví bychom měli dělat maximum, a proto se snažte ze svého jídelníčku vyřadit nebo alespoň eliminovat zmiňované kyselinotvorné potraviny. Těmi jsou tučná a smažená jídla, sladkosti, potraviny z bílé mouky, cukr, sůl, mléčné výrobky, maso, uzeniny a především kofein a alkohol.
K nerovnováze v těle napomáhají i některé druhy ovoce, obiloviny, vejce a ořechy. Také způsob konzumace je velmi důležitý. Jíst bychom měli vždy pomalu a v klidu.
A jaké potraviny jsou ty zásadotvorné? Mezi ně patří zelenina, banány, jablka, jahody, pomeranče, hruška, jáhly, sojové klíčky, husí prsa, grahamové pečivo, libové maso a celozrnné potraviny. Na překyselení přijdou vhod také bylinné čaje a čistá voda.